Over ons

Verken visionrobotics.eu om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, inzichten en onderzoeken op het gebied van AI, machinaal leren, computervisie, robotica en spectrale beeldvorming. Bij Vision + Robotics geloven we in het inzetten van de kracht van technologie om urgente uitdagingen in de landbouw, tuinbouw, marine, veeteelt en de versketen aan te pakken. Ons platform is meer dan een bron van informatie; het is een plek waar we best practices delen en zinvolle gesprekken aangaan met wetenschappers en ondernemers die, net als u, toegewijd zijn aan het bevorderen van high-tech AI, vision en robotica oplossingen die prioriteit geven aan het welzijn van onze planeet en haar bewoners.

Powered by Wageningen University & Research

Onze expertises

Ons DNA is diep geworteld in landbouw-, voedsel-, tuinbouw-, marien en veeteeltonderzoek. Vision + Robotics wordt aangedreven door Wageningen University & Research (WUR), met zijn eeuwenlange erfenis van baanbrekend onderzoek in deze domeinen. We maken gebruik van dit rijke erfgoed en brengen een divers team van experts op het gebied van computer vision, robotica, spectrale beeldvorming en AI uit alle hoeken van WUR samen. Deze unieke synergie creëert een krachtpatser van technisch onderlegde individuen, verenigd door een gedeelde toewijding aan het ontwikkelen van high-tech oplossingen die zowel mensen als de planeet ten goede komen.

AI en Machine Learning

AI en machine learning vormen de kern van ons werk. Met toegang tot grote datasets verbeteren onze kunstmatige intelligentiesystemen voortdurend, waardoor we de steeds veranderende uitdagingen in natuurlijke omgevingen kunnen aangaan. Eenmaal getraind kunnen intelligente AI-modellen eenvoudig hergebruikt worden, bijvoorbeeld voor het bepalen van de oriëntatie en grootte van tomaten in relatie tot rijpheid en kwaliteit. De volgende stap in ons onderzoek is om oogstrobots het vermogen te geven om te leren en zich aan te passen.

drs. HJ (Rick) van de Zedde

Project manager NPEC and sr. scientist/ business developer Phenomics & Automation

Computer Vision

Computer vision-technieken analyseren gegevens nauwkeurig en zetten ze om in bruikbare inzichten. We combineren de sterke punten van zowel 2D beeldvorming als 3D methoden. ierdoor kunnen we taken zoals het detecteren van product-, plant- of dierkenmerken, het meten van maten, het identificeren van ziekten of plagen en het beoordelen van plantkenmerken snel en nauwkeurig automatiseren.

A (Aneesh) Chauhan PhD

Expertise leader Computer Vision and Robotica | Senior Scientist

Spectrale beeldvorming

Multispectrale en hyperspectrale beeldvormingsmethoden bieden onschatbare inzichten in plantenbestanddelen, stressniveaus, ziektesymptomen en meer. Spectrale beeldvorming biedt, in tegenstelling tot conventionele beeldvormingsmethoden, niet slechts een enkel gegevenspunt, maar een heel spectrum van waarden per pixel. Met de toepassing van geavanceerde algoritmen voor machinaal leren ontsluiten we het volledige potentieel van spectrale beeldvorming in planten, dieren en voeding, waardoor we beter in staat zijn om verschillende uitdagingen op te sporen en aan te pakken.

dr.ing. G (Gerrit) Polder

Machine Vision and Phenotyping

Robotsystemen

Het ontwerpen van robotsystemen is een expertise op zich en robotica in onze onderzoeksgebieden moeten omgaan met ruwe omgevingen en objecten die een enorme variatie en veranderingen in de tijd vertonen. We ontwerpen robots die hardware en software combineren, robuust zijn en goed kunnen gedijen in veeleisende agrovoedingsomgevingen. Of het nu gaat om het verwerken van wisselende producten of het aanpassen aan dynamische omstandigheden, onze robotsystemen denken, voelen en handelen op intelligente wijze.

dr. J (Jochen) Hemming

Senior Researcher, Computer Vision & Robotics in Horticulture